lørdag 26. januar 2013

Bakt tomatrisotto med parmesan-valnøttchips

Nam mat på vinterstid! Som nesten-nybakt vegetarianer, er jeg blitt kjempeflink til å kikke i kokebøker. Det funker liksom ikke å bare spise epler og gulerøtter i stallen sammen med hestene, og tro at det er det(selv om jeg noen ganger får lyst til å spise müslien dems med yoghurt på!)

Og igår kveld lagde jeg en sykt god risotto, som jeg deler oppskrift med nå. Veldig enkel å lage, og den skal lages i ovnen og ikke tradisjonelt på plata. Lykke til og bon apetitt!

Til 4 personer trenger du:

40 g valnøtter
4 store sps revet permesan pluss ekstra til servering og mantecare.
olivenolje
30 g smør
2 løk, finhakkede
3 fedd hvitløk, finhakket
300 g risottoris
2 dl rødvin
5 dl varm grønnsaksbuljong
5 dl passata
1 tsk tomatpasta
salt og friskkværnet pepper til å smake til med

Slik gjør du!

1. Ovnen varmes til 180 grader. Valnøttene legges på en bakeplate med bakepapir i 3-4 minutter, til de er lett ristede. Tade ut og sett de til å kjøles av. Hakk de deretter halvdelen av nøttene, og sett resten til side.

2. Til parmesanchips bekles en bakeplate med bakepapir. 1 spiseskje parmesan drysses i en bunke på papiret og en fjerdedel av de hakkede valnøtter drysses over. Bunken samles til en sirkel på onkring 4 cm diameter. Gi litt avstand til de, da de sklir litt utover. Bakes i ca 10 minutter til de er sprøde. Ta de ut og sett til side til avkjøling.

3. Olivenoljen og halvdelen av smøret varmes i en stor ovnfast gryte. Løkene surres i ti minutter delvist tildekket av lokket, til de er bløte. Hvitløk og risottoris tilsettes og sauteres under omrøring til risen er blank og dekket av olje. Vinen tilsettes og varmes under omrøring, til den er absorbert av risen.
Buljong, passata og tomatpasta tilsettes og smakes til med salt og pepper. Omrøres til alt er godt blandet.

4. Risottoen dekkes med et ovnfast lokk of bakes i 40 minutter, omrøres en gang midt i! Ta den så ut av ovnen, tilsett resten av smøret og ca 50 g parmesan, rør hurtig sammen og sett til side i ca 5 minutter under lokk(dette er det som kalles mantecare!)

4. Ha risottoen i dype skåler, strø litt parmesan og valnøtter over og dander med parmesanchips!

ENJOY!!

(Beklager jeg har ikke bilde, men det ligger på instagramen min!)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar